Sutra se u Bosni očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini i zapadnim područjima Bosne malo do umjereno oblačno i sunčano. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka od -3 do 1, na jugu zemlje od 3 do 6, a najviša dnevna temperatura zraka od 3 do 9, na jugu zemlje od 9 do 13 stupnjeva.

Biometeorološka prognoza je povoljna, a tegobe kod hroničnih bolesnika trebale bi se umanjiti. Preporučljivo je topliji dio dana provesti na otvorenom, po mogućnosti na većim nadmorskim visinama i van urbanih sredina. U jutarnjim i večernjim satima poželjno je više opreza prilikom boravka na otvorenom jer će biti hladnije.

Saobraćaj je umjerenog intenziteta i na svim putevima u RS se odvije bez zastoja.Izuzetak su dionice gdje su u toku sanacioni radovi i gdje je izmjenjen režim vožnje, a regulisan je privremeno postavljenom saobraćajnom signalizacijom, čije poštovanje je obavezno.Vozi se po suvim i mjestimično vlažnim kolovozima, dok u usjecima i pored kamenih kosina upozoravamo na učestale odrone zemlje i kamenja na kolovoz. Izdvajamo putne pravce: Karanovac-Kneževo-Ugar, Karanovac- Crna Rijeka-Mrkonjić Grad,Sarajevo-Foča, Višegrad-Ustiprača-Rogatica i Višegrad-Brodar-Rudo. Na putnom pravcu Brod na Drini-GP Hum, pored odrona, postoji opasnost i od obrušavanja sniježnih lavina na kolovoz. Vozačima savjetujemo maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu stanju i uslovima na putu, uz obavezno posjedovanje zimske opreme.U F BiH kolovoz je suv, a frekvencija vozila umjerenog intenziteta. Magla i niska oblačnost se zadržala na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, kao i u višim predjelima. Povećana je opasnost od odrona zemlje ili kamenja na kolovoz, pa vozače pozivamo na pojačan oprez. Izdvajamo magistralne puteve: Jajce-Crna Rijeka, Konjic-Mostar-Doljani, Gornji Vakuf-Prozor-Jablanica, Novi Travnik-Nević Polje-Kaonik i Sarajevo-Foča, kao i regionalne puteve Travnik-Ugar i Posušje-Blidinje.

Apelujemo na vozače da vožnju prilagode uslovima na putu, kao i da na put ne kreću bez zimske opreme, koja je zakonski obavezna za sve kategorije vozila.