Maloljetnik (16) je priveden na Županijski sud u Dubrovniku zbog sumnje da je polno zlostavljao 13-godišnjakinju, saznaju hrvatski mediji.

Prema nezvaničnim informacijama kojim raspolaže Index.hr, riječ je o polnom zlostavljanju u porodici, pri čemu je maloljetnik brat žrtve, a oboje su s područja Ploča. Maloljetniku je, prema neslužbenim informacijama, određen istražni zatvor.Ovo je četvrti slučaj polnog zlostavljanja u Neretvi u posljednje vrijeme. Naime, 72-godišnji muškarac osumnjičen je kako je polno zloupotrebljavao djevojčicu starosti od devet godina te mu je određen istražni zatvor prije nekoliko dana.

Prije toga je priveden muškarac (78) koji je osumnjičen kako je više od dvije godine seksualno zlostavljao maloljetnicu, svoju komšinicu, i to od njene 15. do 17. godine, u Kuli Norinskoj.

Nedugo prije toga priveden još jedan stariji muškarac (76) iz Metkovića koji je osumnjičen kako je počinio više krivičnih djela polne zloupotrebe djeteta mlađeg od 15 godina u razdoblju od pet godina, a žrtva je muškarac koji je tada bio dječak. Protiv 76-godišnjaka je podignuta optužnica.

join.booking.com Booking.com