Međunarodni sud u Hagu izrekao je pravosnažnu presudu bivšem predsedniku Republike Srpske (RS) Radovanu Karadžiću i osudio ga na doživotnu kaznu zatvora

Brat Radovana Karadžića, Luka Karadžić rekao je da je zatečen odlukom suda u Hagu.

-Vidite o kakvom sudu se radi, desilo se nešto što je mimo ikakve pravde i prava. Ali to govori o tom sudu, mi taj sud ne priznajemo, on je nelegalan, nelegitiman, ali šta je tu je – istakao je Karadžić dodajući da je njegov brat tamo u rukama onih kod kojih je bila njegova glava i njegova sablja, tako da su mogli da rade šta hoće. -Ni jedan dokaz naknadni nije bio, nešto su mu prihvatiili iz odbrane, ovo su sve drugo potvrdili i preinačili kaznu. Za radovana je i 20 godina doživotna, on ima 74 godine. Ostajemo ponosni na njega i uvek ćemo ostati ponosni, on je uradio nešto za srpski narod, što niko nije uradio, napravio je državu, priznao to neko ili ne – naglasio je Karadžić.

-Ostajemo ponosni na njega i uvek ćemo ostati ponosni, on je uradio nešto za srpski narod, što niko nije uradio, napravio je državu, priznao to neko ili ne – naglašava Karadžić.

On je rekao da je Republika Srpska država i da je to Dejtonom regulisano, da je njegova politika bila za osudu ne bi dovela o stvaranja RS.

-RS je napravio Radovan Karadžić sa svojim narodom i saradnicima. Imam jednu gorčinu, Radovan Karadžić je žrtva RS, ali nije najveća, veće žrtve su oni koji su poginuli, tu ubrajam i cuivile koji su poginuli na jedan brutalan i zločinački način od strane muslimanskih ekstremista – zaključio je Karadžić dodajući da će posetiti brata čim mu zdravlje to dozvoli.

join.booking.com Booking.com