I ove godine će 21. septembra biti svečano u Čajniču, kada će se proslaviti, Mala Gospojina.
Posebno se sa radošću ovaj praznik dočekuje s kraja 16. vijeka, od 1594. godine, kada je u Čajniče donesena čudotvorna ikona Majke Božije, Čajnička Krasnica.
Iz novije istorije mnogi još uvijek pamte osvećenje obnovljenog hrama na Malu Gospojinu 21. septembra 1959. godine. Tada se u malo Čajniče sabrao narod sa svih strana, a osvećenje obnovljenog hrama obavio je Njegova Svetost Patrijarh srpski German.
Bila je to jedna od najvećih duhovnih manifestacija i okupljanja srpskog pravoslavnog roda u to vrijeme.
U okviru proslave Male Gospojine odvijaće se niz manifestacija koji će uveličati proslavu ovoga dana koji se vijekovima obilježava u Čajniču, po čemu je ovo mjesto poznato širom zemalja u kojima žive pravoslavni Srbi i drugi koji poštuju čudotvorne moći ikone Majke Božije – Čajničke Krasnice, zaštitnice grada i njegovih građana.
U zabavnom dijelu trodnevno obilježavanja Male Gospojine propratiće i zabaviti popularni Goci bend, od 20. do 22. septembra, na platou ispred Doma kulture u Čajniču.
Takođe će 22. septembra u 20.00 časova koncert održati Mišel Gvozdenović i Sanja Rilaković.
Crkvena opština Čajniče i opština Čajniče, pozivaju sve vjernike i hodočasnike da dođu da se pomole pred Čudotvornom čajničkom Krasnicom i da se provesele u samom gradu i ugostiteljskim objektima gdje će biti bogat i raznovrstan sadržaj.

join.booking.com Booking.com