U Višegradu je održana predizborna tribina DNS-a na kojoj su predstavljeni kandidati za Narodnu skupštinu RS i Predstavničkim dom PS BiH.

Sve prisutne je pozdravio predsjednik OO DNS Višegrad Mladenko Tasić, koji je izrazio zadovoljstvo zbog odziva na današnju tribinu, poželio srećan i uspješan rad i siguran i dobar rezultat DNS-a na opštim izborima 2018. godine.

Tribinu je otvorio Mile Perić, kandidat za Narodnu skupštinu Republike Srpske, rekavši da je velika čast što ima priliku da ugosti rukovodstvo DNS-a, i izražava svoje žaljenje što predsjednik Pavić nije tu. Istakao je da će raditi još bolje da dokažu da su odgovorni.


Dragomir Jovičić, potpredsjednik DNS i šef Centralnog izbornog štaba istakao je da svi imaju obavezu da rade što više i da se programom stranke izbore za glasove.

„Ovu kampanju pripremamo skoro 8 mjeseci i sve aktivnosti su već odavno u punom jeku. U štabovima imamo oko 15.000 članova a to dovoljno govori. Izbori jesu dokaz i praznik demokratije i na osnovu njega se dokazuje izborna moć,“ rekao je Jovičić.

DNS je stranka koja je sistemski razvijana i ima stalni uspon, naš cilj je 15 poslanika i 107.000 glasova i nije predimenzioniran nego je utemeljen na realnim procjenama, rekao je Jovičić.

Politika DNS je konzistentna i oslanja se na ekonomiju i privredu, ali i na jedinstvo koje je posebno važno u Sarajevu jer je važno braniti RS i njene interese, zato mi imamo veliki cilj, poručio je Jovičić.

Spomenko Stojanović, nosilac liste za Narodnu skupštinu RS iz Izborne jedinice devet, rekao je da DNS želi da stavi ekonomiju u fokusu jer jedino sa jačanjem ekonomije možemo povećati i ostala prava svih kategorija.

„U ovoj izbornoj jedinici imamo mnogo resursa, koje moramo iskoristiti da svim građanima bude bolji život,“ rekao je Stojanović.

Nenad Nešić, nosilac liste za Parlamentarnu skupštinu BiH iz Izborne jedinice 3, istakao je da DNS očito ima snagu i to u svim lokalnim zajednicama. Ukoliko nastavimo ovako da radimo možemo uskoro da budemo i prva stranka. Mi ćemo biti pravi narodni tribuni, propagirati politiku i suštinu DNS, rekao je Nešić, dodajući da brojni projekti u Republici Srpskoj kao da su čekali da ljudi iz DNS počnu da ih realizuju, ali i uspješno završe i na to smo posebno ponosni.

On je podsjetio da nikada DNS nije glasao za prenos nadležnosti, i to je posebno odlika Demokratskog narodnog saveza u odnosu na druge stranke, jer smo uvijek, kako je naglasio, gledali šta znače ti elementi za Republiku Srpsku i za interes srpskog naroda.

Želimo više radnih mjesta i jaču ekionomiju, jedino tako možemo napraviti bolju Republiku Srpsku, rekao je Nešić.

Lejla Rešić, član Predsjedništva i Glavnog odbora DNS, rekla je da je raduje odziv na ovu tribinu, iako je radni dan i da to dokazuje snagu DNS.

„Počinjemo istorijsku bitku za svaki glas koji nam je važan, moramo biti tim. Slogan smo izabrali jer mi znamo kako se radi – odgovorno i to je naš moto,“ rekla je Rešićeva i pozvala da se glasa za obje liste jer su obje važne.

Pronađite savršen smještaj za svoje putovanje! Booking.com