Službenici Granične policije Bosne i Hercegovine 14.03.2017. godine nisu dozvolili ulazak u BiH triju lica zbog predstavljanja prijetnji bezbjednosti BiH, javnom poretku, javnom redu i miru, javnom zdravlju u BiH ili međunarodnim odnosima BiH. Naime, na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, na letu iz Istanbula službenici Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo nisu dozvolili ulazak E.D. (1990) i F.Dž. (1999), državljanima Ruske Federacije, dok na Međunarodnom graničnom prelazu Rača pripadnici JGP Bijeljina nisu dozvolili ulazak državljaninu Republike Srbije S.K. (1990). Nakon što su im uručena rješenja o odbijanju ulaska u našu zemlju, u skladu sa Zakonom o strancima, E.D. i F.Dž. vraćeni su u Istanbul, a S.K. u Srbiju.

Lišen slobode zbog krađe

Službenici Jedinice granične policije Zvornik 15.03.2017. lišili su slobode M.R. (1980), državljanina BiH i Srbije. Graničnim provjerama utvrđeno je da ga potražuje Osnovni sud u Bijeljini zbog krivičnog djela „krađa“. Lice je kontrolisano na MGP Karakaj pri ulasku u BiH i predato službenicima Okružnog centra Sudske policije Bijeljina.

Oduzeta roba na području Bijeljine

Službenici Jedinice za podršku i kontrolu Terenske kancelarije Sjeveroistok Bijeljina Granične policije BiH 14.03.2017. u dva odvojena slučaja spriječili su nezakonit promet veće količine razne robe bez potrebne dokumentacije. Otkrivena je graničnom kontrolom dvaju vozila fijat, bh. registarskih oznaka, u graničnom pojasu na području Bijeljine. Vozilima su upravljali Đ.K. (1998) i Z.R. (1969), državljani BiH. Prema nalogu tužioca Tužilaštva BiH, predmeti su ustupljeni službenicima Uprave za indirektno oporezivanje BiH i tržišnom inspektoru Bijeljine. Procijenjena vrijednost oduzete robe je oko 8.000 KM.

Novinarka

Jasminka Mujić