Službenici Jedinice granične policije Trebinje 09.02.2017. godine lišili su slobode P.M. (1977), državljanina Crne Gore. Graničnim provjerama utvrđeno je da je za njim Interpol Sarajevo raspisao potjernicu zbog krivičnog djela „teške provalne krađe počinjene na profesionalan način“. Lice je kontrolisano prilikom ulaska u Bosnu i Hercegovinu na Međunarodnom graničnom prelazu Klobuk. P.M. predat je službenicima Sudske policije Suda BiH.
Na MGP Rača pri ulasku u BiH lišen je slobode M.S. (1997) jer je utvrđeno da je Centar javne bezbjednosti Bijeljina Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske raspisao potragu za njim zbog krivičnog djela „ugrožavanje sigurnosti“. Službenici JGP Bijeljina 09.02.2017. bh. državljanina predali su pripadnicima CJB Bijeljina.

Otkrivena falsifikovana isprava Republike Slovačke

Službenici Jedinice granične policije Doljani 09.02.2017. u graničnom pojasu na području Čapljine lišili su slobode F.H. (1968), državljanina Republike Srbije, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „krivotvorenje isprave“. Prethodno je pri izlasku iz BiH na MGP Doljani graničnom kontrolom Forda, crnogorskih registarskih oznaka, otkrivena falsifikovana putna isprava Republike Slovačke za koju je utvrđeno da je vlasništvo spomenutog F.H. Vozilom je upravljao D.B. (1979), državljanin Crne Gore. O ovom događaju obaviješten je tužilac Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona. U toku je dalji rad na ovom slučaju.