Policijski službenici Policijske uprave Foča su nakon preduzetih kriminalističkih mjera i radnji iz svoje nadležnosti rasvjetlili krivično djelo Razbojništvo koje je prijavljeno 05.11.2018. godine oko 20,45 časova, koje je počinjeno od strane dva NN lica nad državljanima Sirije S.A.A. i S.A.A u mjestu Dragočava, opština Foča.

Oštećena lica su prijavila da su ih dva NN lica nasilno uz upotrebu oružja uvukli u PMV „Passat“, te im uz prijetnju oružjem otuđili oko 2.000,00 Eura i manju sumu konvertibilnih maraka, te tri mobilna telefona nakon čega su im nanijeli tjelesne povrede u predjelu cijelog tijela, a potom ih sa vozilom odvezli sa područja Foče u mjesto Brod na Drini.

O događaju je obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Trebinje, koji je naredio da se preduzmu sve mjere i radnje na dokumentovanju i rasvetljavanju krivičnog djela Razbojništvo.

Nakon preduzetih odgovarajućih operativnih mjera i radnji policijski službenici pronašli su izvršioce navedenog krivičnog djela I.S. i P.P. iz Foče, nad kojima će biti izvršena kriminalistička obrada, a nakon dokumentovanja, nadležnom tužilaštvu protiv istih biće podnesen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

join.booking.com Booking.com