Foča – Za jedan dan pronađen izvršilac krivičnog djela Krađe

Policijski službenici Policijske uprave Foča, 13.03.2019. godine, na osnovu operativnog rada, pronašli su i lišili slobode lice inicijala G.M. (1996) iz Foče, osumnjičenog da je 13.03.2019. godine izvršio krivično djelo „Krađa“.
Policijskoj stanici Foča, poslovođa jedne benzinske pumpe iz Foče prijavio je da je nepoznato lice iz kase, koja se nalazila u prostorijama navedene benzinske pumpe, otuđilo novac u iznosu od 570,00 KM. Nakon saznanja da je izvršeno krivično djelo, policijski službenici su izvršili uviđaj na licu mjesta, a na osnovu operativnog rada na terenu i prikupljenih informacija i tragova sa lica mjesta došli su do saznanja o eventualnom izvršiocu koji je lišen slobode i nad kojim se sprovodi kriminalistička obrada.
O svim okolnostima i prikupljenim činjenicama obavješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Trebinje, koji je naložio da se osumnjičeni nakon završene kriminalističke obrade otpusti na slobodu, a da se po kompletiranju predmeta u redovnoj proceduri dostavi izvještaj za pomenuto krivično djelo.