Tri ugljenisana tijela pronađena u trošnom napuštenom objektu nekadašnje štamparije “Bratstvo” u bihaćkom naselju Gornje Prekounje po svemu sudeći su migranti, potvrđeno je za Klix.ba iz policijskih izvora.
Policija je proteklih dana kontrolirala i ovaj dio grada i tjerala migrante baš iz ovog objekta.

“Postoji vrlo mala vjerovatnoća da se radi o domaćim beskućnicima”, rečeno nam je. Napušteni, djelimično pokriveni objekat pun je bio smeća i tu su boravili migranti koji nisu imali drugi smještaj.”Tijela su izgorjela, praktično ugljenisana, nedostaju pojedini dijelovi. Žrtve su tu spavale, a kako se pretpostavlja koristile su svijeću koja je kada su zaspali zahvatila stvari okolo i proširila se”, govori nam izvor blizak istrazi.Postoji visok stepen vjerovatnoće da su osobe prvo otrovana ugljenmonoksidom te da su u potpuno besvjesnom stanju izgorjeli. Nezvanično, nema tragova nasilja na tijelima.

U poslijepodnevnim satima na Patologiji Kantonalne bolnice “Dr. Irfan Ljubijankić” u Bihaću po naredbi nadležnog tužioca Nede Draganić bit će urađena obdukcija tijela.Sektor kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Unsko-sanskog kantona (USK) po naredbi tužioca vrši kriminalističku obradu i prikuplja neophodne informacije i dokaze o ovom tragičnom događaju. Već sada je izvjesno da, ukoliko spomenute osobe nisu imale nikakvih identifikacionih dokumenata, obzirom da nisu ni bili prijavljeni, bit će veliki problem utvrđivanje njihovih identiteta.

join.booking.com Booking.com