Kada je ustao iz invalidskih kolica i zaplesao sa sestrom na njenjoj svadbi, Nikola Raguž iz Mostara ganuo je mnoga srca u BiH, ali i u region. A kako je potvrdila njegova majka na svom Fejsbuk profilu mostarski heroj je 13. marta otputovao na operaciju u Beč. “Uz Božju pomoć krenuli smo na put za Beč. Dragi prijatelji bez vas ne bi mogli, da niste otvorili srce i uplatili za Nikolu svoj prilog. Od srca još jednom veliko hvala. Sada je sve u Božijim rukama i veri da će biti bolje. Hvala svima u ime porodice Raguž. Srdačan pozdrav, ĺjubim vas”, napisala je Nikolina majka.

Podsećamo, Nikola pre oko tri godine doživeo tešku saobraćajnu nesreću i pretrpeo jak udarac u glavu, zbog čega je tri meseca bio u komi.

Od kada se probudio, nažalost vezan je za invalidska kolica. Desna strana tela mu je mnogo slaba i oštećen mu je centar za ravnotežu.

Uprkos tome odlučio je da nastavi borbu sa životom, te je divnim gestom obradovao sestru na njenom venčanju. Privukao je veliku pažnju javnosti u BiH, regionu, a o njemu su pisali i svetski mediji.

Nakon toga počele su da pristižu donacije na njegov humanitarni broj i račun za donacije, te je Nikoli obezbeđen novac za operaciju.

(EuroBlic)