Vojkan Krstić iz Beograda, koji je kao načelnik Spasilačke službe Srbija, nedavno boravio na Jahorini i sa svojim timom pružao pomoć Gorskoj službi spašavanja na olimpijskoj ljepotici, nije zaobišao Sokolac.

Naime, kako nam je otkrio u telefonskom razgovoru, dok je trebao da se sretne sa prijateljem iz Sokoca, pažnju mu je privukao Prihvatni centar na Majdanima, u kojem su smještene socijalno ugrožene kategorije.– Čitav život čitam znakove pored puta, tako su mi pažnju privukli objekti u Podromaniji. Prijatelj mi je objasnio da tu borave ljudi koji teško žive i svi imaju neku svoju priču. Kazivao mi je o djedu Đorđanu Bogdanoviću, kako je nekada pomagao narodu i svirao violinu. Nije nam trebalo mnogo vremena da učinimo jedno skromno dobro dijelo. Kupili smo dosta namirnica, i nešto para koje sam imao uz sebe razvrstao sam po kovertama i podijelio onima koje smo zatekli u Prihvatnom centru. Našoj posjeti veoma se obradovao djed Đorđan, koji živi sam. Nisam siguran da li još uvijek može da svira violinu, ali sljedeći put kada budem dolazio pokloniću mu jednu – isppričao je Krstić.

Uzimajući u obzir da Spasilačka služba Srbije učestvuje u vanrednim situacijama, kao što su poplave, zemljotresi, požari i slično, on je uvijek na usluzi ljudima.– Moj broj telefona ima pola stanovništva Srbije, ali i Republike Srpske. Nastojim da budem dostupan svim ljudima, da organizujem tim koji će efikasno djelovati u svakoj situaciji – dodao je on.

Kako kaže, i lično je vezan za naše prostore, jer mu je majka porijeklom iz Višegrada. I tamošnjem stanovništvu pomaže koliko god može, a glavni razlog je ljudskost, nikakva druga zasluga.

Vojkan Krstić, pored pomenutog zanimanja, vodi privatnu firmu „Elita gradnja“ u Beogradu. O sebi nije želio mnogo da otkriva, osim da je po nacionalnosti čovjek.

Autor: Jelena Marinković

join.booking.com Booking.com