Kineski mediji izveštavaju o ženi koja je prošle godine rodila blizance da bi se naknadno utvrdilo kako bebe imaju različite očeve. Ovaj izuzetno redak slučaj potvrdila je DNK analiza koja je ujedno naterala majku blizanaca da prizna kako je prevarila muža

Priča je izašla u javnost kada je par iz jugoistočnog kineskog grada Sijamena morao da registruje rođenje dvojice sinova, blizanaca, u lokalnoj policijskoj stanici prošle godine, piše kineski Strejt herald. Ali muž se navodno od početka osećao loše i sumnjičavo, jer mu jedna beba nikako nije nalikovala.

Za dovršetak registracije potreban je test očinstva kako bi par dokazao da su bebe njihove. Nakon što su stigli rezultati, žena mu je jedva priznala da je moguće da jedno dete nije njegovo. On je bio šokiran, rekao je direktor forenzičkog centra Fudžijan Džengtai, g. Džang. Otkrio je da je muž pobesneo nakon što su stigli rezultati i suočio s njima suprugu. Žena je prvo negirala da je imala aferu i optužila je muža da je lažirao rezultate testa. Međutim, na kraju je priznala da je spavala s drugim muškarcem jednu noć. Otac je navodno, prenosi Dejli mejl, rekao da će vrlo rado podizati i odgajati svoje dete, ali da ne želi da ima veze s tuđim detetom. Blizanci koji imaju različite očeve izrazito su retka pojava poznata pod nazivom heteroparentalna superfekundacija. Da bi se takvo nešto dogodilo, žena mora da ima seksualne odnose s dva različita muškarca u danu pre ili posle ovulacije kako bi oba jajašca bila oplođena.Stručnjaci kažu da je teško odrediti tačnu verovatnoću da se dogodi ovaj fenomen, ali prethodna istraživanja pokazuju da iznosi između jedan prema 400 parova blizanaca i jedan prema 13.000 parova, piše Gardijan. Pre pet godina jedan kineski biznismen iz istočnog grada Jivua navodno je bio slomljen kada je otkrio da jedan od blizanaca nije njegov. U to je posumnjao nakon što je shvatio da stariji sin ima dvostruke kapke. Niti on niti majka dece nisu imali taj problem, pa je zato posumnjao da dete nije njegovo.

join.booking.com Booking.com