Povodom 9. maja – Dana pobjede, u organizaciji Gradske uprave Istočno Sarajevo, Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite RS i Ambasade Ruske Federacije u BiH, u četvrtak, 9. maja Marš „Besmrtni puk“ biće prvi put održan u Istočnom Sarajevu.

Programom manifestacije predviđeno je i polaganje vijenaca na svim spomen-obilježjima posvećenim stradalim u odbrambeno-oslobodilačkim ratovima, u svih šest opština koje čine Grad.– Delegacije Grada Istočno Sarajevo, ruske ambasade, boračkih organizacija i SUBNOR-a položiće vijence na spomen-obilježju u Parku narodnih heroja na Sokocu u 14 časova, a vijenci i cvijeće biće položeni i na spomen-obilježjima u ostalim opštinama Istočnog Sarajeva – izjavio je za Srpskainfo gradonačelnik Istočnog Sarajeva, Nenad Vuković.

Vuković ističe da je je dogovor oko organizovanja ove manifestacije postignut prilikom zvanične posjete ambasadora Ruske Federacije, Petra Ivancova, gradu Istočno Sarajevo.

Okupljanje je predviđeno u 11 časova ispred zgrade Gradske uprave Istočno Sarajevo, gdje je planirano obraćanje zvaničnika. Nakon toga, biće obavljena šetnja Spasovdanskom i Hilandarskom ulicom.

U Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo u 18 časova biće održana svečana akademija, posvećena 9.maju, Danu pobjede nad fašizmom.

join.booking.com Booking.com