Prema saznanjima portala Avaz.ba, migranti koji borave na području Sarajeva već duže vrijeme za smještaj koriste i prostorije napuštenog hotela “Nacional” u sarajevskoj općini Stari Grad.

Kako nam kažu građani koji žive u blizini hotela, u njih se uvukao strah od migranata uoči početka nove školske godine, budući da se pored “Nacionala” nalaze dvije škole, osnovna i srednja.

– Dani će postajati sve kraći, a djeca će se iz škole kretati noću i prolazit će pored njih. Ne želimo ništa prejudicirati, ali s njima se ne zna – kaže nam jedan sagovornik.

Kako su nam kazali, uvjereni su da migranti svakodnevno konzumiraju opijate, tvrde i da se iznimno neugodan miris širi iz nekadašnjeg hotela, što može uzrokovati dodatne probleme.

– Radi se o mlađim osobama, uglavnom su to muškarci, ne znamo njihov tačan broj, ali, kako možemo primijetiti, njih je svakim danom sve više – ističu građani koji nisu voljni javno otkriti svoj identitet.

Iako migranti već duže vrijeme borave u bivšem hotelu “Nacional”, ni policija ni lokalne vlasti nisu obišle ovaj lokalitet.

Pronađite savršen smještaj za svoje putovanje! Booking.com