Više od 200 miliona Amerikanaca naći će se na udaru velike oluje, koja će sa sobom donijeti obilne snježne i kišne padavine, ali i led koji bi mogao da izazove velike probleme, javlja Ju-Es-Ej tudej.

Zimska oluja Petra pogodiće 39 saveznih američkih država, uključujući sve zemlje istočno od rijeke Misisipi, dodaje list pozivajući se na prognozu AkjuVedera (AčuWeather).

Meteorolog AkjuVedera Eliot Abrams rekao je za Ju-Es-Ej da će širom zemlje biti snijega, leda, susnježice i poplava, a da će “realan osjećaj” biti “užasan”.

Oluja je u ponedjeljak donijela velike snježne padavine u Arizonu, Kolorado i Novi Meksiko, dok su u utorak susnjezica i ledena kiša pogodili dijelove Arkanzasa.

U upozorenju AkjuVedera navodi se da bi nekoliko centimetara snijega moglo da napada u Kanzas Sitiju u Misuariju, Omahi u Nebraski, De Mojnu u Ajovi, kao i u gradovima Mineapolisu i Dulutu u Minesoti.

Posebnu opasnost će, kako se navodi, predstavljati ledene kiše i led u Indijani, Ohaju i Pensilvaniji, kao i na planinama u Zapadnoj Virdžiniiji, Virdžiniji i Sjevernoj Karolini.

join.booking.com Booking.com