Nihad Aličković, glavni aktivista organizacije “Anti Dejton” juče je prekršio pravila Haškog tribunala i emitovao na svom Fejsbuk profilu uživo izricanje pravosnažne presude Radovanu Karadžiću, dok je prema odluci suda cijeli svijet gledao ovaj prenos 30 minuta odloženo.

Aličković, koji je poznat i kao prijatelj Nasera Orića napisao je uz prenos uživo:

Evo ići ću Live da možete slušati, ali ću sakriti mobitel… pošto vama kasni prenos pola sata!!!Ako bude presuda za Prijedor i druge opštine, hoću muštuluk. 😁Idemo Live, samo psssssst..

Publiée par Nihad Aličković sur Mercredi 20 mars 2019

– Evo ići ću Live da možete slušati, ali ću sakriti mobitel… pošto vama kasni prenos pola sata!!! Ako bude presuda za Prijedor i druge opštine, hoću muštuluk. Idemo Live, samo psssssst.Prenos iz sudnice juče je prvi put emitovan sa pola sata odlaganja, i to zbog slučaja haškog osuđenika Slobodana Praljka, koji se otrovao u živom prenosu izricanja presude.To je potvrdila i portparolka Mehanizma u Hagu Helena Iglston. Zato je svim prisutnima, kao i medijskim predstavnicima bilo strogo zabranjeno da uživo prenose audio i video iz sudnice tokom izricanja presude, prenosi Kurir.

On je istoga dana, uoči izricanja presude, “zavodio red” pred Haškim sudom, i napao starijeg čovjeka koji je nosio srpsku zastavu.

join.booking.com Booking.com