Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka dostavljen izvještaj protiv četiri lica, saopštila je večeras Policijska uprava Banjaluka. Kako se navodi u saopštenju, Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, 1.1.2019. godine, dostavili su izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka protiv četiri lica zbog sumnje da su izvršila krivična djela Ugrožavanje sigurnosti i Ugrožavanje sigurnosti u vezi sa podstrekavanjem.

Naime, lice D.D. se sumnjiči da je izvršilo krivično djelo Ugrožavanje sigurnosti jer je 27.12.2018. i 30.12.2018. godine, na dvije lokacije na području Banjaluke, prilikom javnog govora uputilo ozbiljne prijetnje prema dva lica kod kojih je izazvao osjećaj straha i ugroženosti.

Nezvanično, radi se o Davoru Dragičeviću, Željku Dabiću, Slaviši Simiću i Steli Milanović.

Lica Ž.D. S.M. i S.S. se sumnjiče da su u pomenutom vremenskom periodu prisustvovala javnim skupovima i umišljajno podstrekavala D.D. i druga lica da izvrše krivično djelo Ugrožavanje sigurnosti na štetu dva lica iz Banje Luke, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Podsjećamo, policija je, nakon dešavanja u Banjaluci 30.12.2018. godine raspisala potragu za Davorom Dragičevićem, ocem pokojnog Davida Dragičevića. Iako su stizale oprečne informacije gdje se on trenutno nalazi, policija je saopštila da Dragičević nije uhapšen.

(BN)

join.booking.com Booking.com