Policajac B.M. (43) iz Niša, kod koga je laboratorijskim analizama bilo potvrđeno prisustvo virusa gripa AH1N1, preminuo je noćas na Klinici za infektivne bolesti u Nišu, saznaje Blic.

On je šesta žrtva gripa u Nišu ove sezone i 18. u Srbiji, čija se smrt dovodi u vezu sa ovim virusom.

Prema nezvaničnim saznanjima, on je u Klinički centar u Nišu primljen u veoma teškom stanju prije desetak dana i bio je priključen na respirator a preminuo je uprkos svim naporima ljekara Infektivne klinike da se izbore za njegov život.

Laboratorijske analize su potvrdile prisustvo gripa u njegovom organizmu tako da se smrt povezuje sa virusom AH1N1.

Direktor Infektivne klinike prof. dr Miodrag Vrbić danas nije mogao da daje nikakve izjave o situaciji sa gripom te je ekipu Blica uputio na Upravu Kliničkog centra u Nišu, gdje se niko ne javlja jer je vikend.

Ovo je treća smrt koja se dovodi u vezu sa gripom, u proteklih 48 časova u Nišu. Kako je Blic pisao, juče su preminuli M.S. (66) iz Orljana kod Doljevca i Lj.J. (75) iz Suvog dola kod Niša, kod kojih je analizom krvi bilo potvđjeno je prisustvo virusa gripa AH1N1, a koji su imali hronične bolesti.

Prema nezvaničnim saznanjima, na niškoj Infektivnoj klinici zaključno sa današnjim danom hospitaizovano je 38 pacijenata od kojih su 11 na respiratoru zbog teške kliničke slike.

Na Dječjoj klinici nalazi se šestoro malih pacijenata za koje se sumnja da imaju grip, a njihovo stanje je dobro i stabilno.

join.booking.com Booking.com