Potraga za Veroljubom Simovićem (38) koji je u subotu nestao u virovima Lima i najverovatnije se utopio, još uvek nije dala rezultate iako su u nju uključeni ronioci Žandarmerije.

Od nedelje popodne, kada je splasnula nada da će voda izbaciti na površinu telo nesrećnog Pribojca, u potragu je uključen odred ronilaca Žandamerije koji su juče, zbog zahtevnosti posla, privremeno obustavili rad. Očekuje se da bi danas u Priboj trebalo da pristigne druga grupa ronilaca za posebnom opremom i odmah nastaviti češljanje korita reke.

U ponedeljak je detaljno pretražen deo Lima od mesta gde je Veroboljub Simović upao u reku, pa nekih 300 metara naniže, a tragalo se na svim mestima na kojima bi reka mogla da navuče i sakrije telo. Ipak bez učinka, a zbog bezbednosti po ronioce odlučeno je da se sačeka pojačanje i dodatna oprema. Vodostaj Lima nije veliki, ali kako se uzvodno nalazi hidroelektrana na jezeru Potpeć, kažu upućeni, na ovom delu reke deluju jake podvodne struje, a zbog gradnje manje hidrocentrale nedaleko od mesta gde se tragedija dogodila u poslednje vreme “deformisano” je rečno dno u kome se pojavilo mnogo rupa koje bi mogle sakriti telo. Temperatura vode za poslednjih nekoliko dana drastično je opasa.

Do nedelje i angažmana Žandarma vatrogasno spasilačka brigada iz Prijepolja i članovi rafting kluba iz Priboja obišli su Lim i površinom reke i priobaljem na potezu dugom pet kilometara.

Simović, koji je kobnog dana u mestu Dobrilovići pecao ribu, u reku je upao pred očima svoje dvoje male dece, koje je rodio u braku sa jednom Albankom. Njihova kuća nalazi se na nepun kilometar od mesta utapanja. S obzirom da je Veroljub odlično poznavao teren na mestu gde je pecao, a Lim je tu uz obalu prilično plitak, jedino objašnjenje za povod tragedije je njegova bolest.

– Priča se da je bolovao je od epilepsije i pretpostavka je, koja verovatno nikada neće biti sa sigurnošću potvrđena, je da je tokom ribolova doživeo epi napad i da je zbog toga pao u Lim. To se i podudara sa pričom dece koja su rekla da im je otac samo odjenom upao u vodu, – ispričao nam je juče jedan od meštana Dobrilovića.

join.booking.com Booking.com