Krivična prijava protiv glumca Milana Kalinića zbog učestvovanja u tuči na utakmici Partizan – Crvena zvezda u aprilu ove godine dostavljena je Višem javnom tužilaštvu u Beogradu

Prema informacijama koje posjeduje Blic, nakon što su pripadnici policije prikupili sve potrebne dokaze o tuči koja je izbila između Kalinića i Dalibora – Dade Krkovića na košarkaškoj utakmici u Hali “Pionir”, krivična prijava dostavljena je tužilaštvu.

U krivičnoj prijavi, kako saznaje Blic, Kalinić se tereti za nasilničko ponašanje na sportskim priredbama za koje je prema zakonu zaprijećena kazna do pet godina zatvora.

Prijava je podnijeta i protiv Dalibora Krkovića, drugog učesnika tuče.

– Policija je prikupila snimke sa utakmice, saslušala svjedoke, koji su potkrijepili osnove za podnošenje krivične prijave – kaže izvor Blica upoznat sa slučajem.

Dokazi koji su prikupljeni biće korišćeni u daljem postupku kako bi se utvrdilo ko je započeo sukob – Kalinić ili Krković sa kojim se, kako se sumnja, glumac sukobio zbog mjesta sjedenja u VIP loži u Hali “Pionir”.

Kako saznaje Blic, sljedeći korak u ovom slučaju biće saslušanje osumnjičenih.

– U narednom periodu biće zakazano saslušanje Kalinića u tužilaštvu gdje će se izjasniti o događaju sa utakmice i svojoj krivici – kaže sagovornik.Pored glumca, biće saslušan i Krković, kao i brojni svjedoci nemilog događaja sa utakmice, nakon čega bi tužilaštvo trebalo da donese odluku da li postoji osnova za podizanje optužnice protiv glumca i Krkovića.

Podsjetimo, brutalna tuča između Kalinića i Krkovića dogodila se neposredno pred početak utakmice Partizan – Crvena zvezda.

Prema informacijama iz hale gdje se tuča dogodila, do sukoba je došlo u VIP loži i to sve, navodno, zbog mjesta sjedenja.

Pomahnitalog Kalinića da napravi još gori incident spriječio je političar Dragan Šutanovac, o čemu svjedoče brojne fotografije i snimci iz hale, gdje se vidi kako Kalinić udara navijača.

Nakon incidenta Milan Kalinić se uključio u program na jednoj televiziji, gdje je rekao da je “upleten u sukob jer mu je prijatelj napadnut vrlo prostački”.

– Nasilja nije bilo sa moje strane, to je bio odgovor na nasilje ni iz čega. Jednog potpuno bahatog i agresivnog ponašanja ni iz čega. Ja sam upleten u sukob jer je u sukobu bio moj prijatelj, tražite uvijek način da izbjegnete nasilje, ali isto tako uvijek morate da se nađete u pomoći svom prijatelju – rekao je Kalinić.

Inače, kako je pisao Blic, Milan Kalinić je nakon sukoba nastavio da gleda utakmicu u hali “Pionir”.

Sa kim se potukao Kalinić?

Muškarac sa kojim se sukobio Milan Kalinić jeste Dalibor – Dada Krković, navodno privatnik iz Kule koji se nekada bavio politikom. Navija za Crvenu zvezdu, ali su njegove veze sa klubom bile dublje od navijačkih. Kako su mediji prenijeli, on je bio uz Nebojšu Čovića kada je ovaj preuzimao vođenje kluba sa Malog Kalemegdana 2011. godine.

join.booking.com Booking.com