Sutra u Hercegovini i djelomično prema zapadnim područjima Bosne mala do umjerena naoblaka. U većem dijelu Bosne će preovladavati pretežno oblačno vrijeme. U Krajini može pasti malo kiše ili susnježice. U drugoj polovini dana je moguće smanjenje oblačnosti u centralnim i istočnim područjima. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -3 i 1°C, na jugu zemlje od 3 do 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 1 i 6°C, na jugu zemlje od 10 do 14°C.

Pod uticajem stabilnog vremena, biometeorološke prilike će biti povoljnije. Hronični bolesnici i meteoropati trebali bi osjetiti olakšanje. Obzirom na niže temperature tokom jutra i večeri, neophodno je povesti računa o primjerenom odijevanju, naročito u unutrašnjosti zemlje. Savjetujemo Vam da topliji dio dana provedete van gradske sredine.

Saobraćaj se u RS odvija po pretežno vlažnim kolovozima.Zbog pada temperature tokom noći skrećemo pažnju na moguću poledicu.U kotlinama i duž riječnih tokova upozoravamo na smanjenu vidljivost zbog magle,a na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina na učestale odrone zemlje i kamenja na kolovoz. Izdvajamo putne pravce: Karanovac-Kneževo-Ugar, Karanovac- Crna Rijeka-Mrkonjić Grad,Sarajevo-Foča i Višegrad-Ustiprača. Na putnom pravcu Brod na Drini-GP Hum, pored odrona, postoji opasnost i od obrušavanja sniježnih lavina na kolovoz. Vozačima savjetujemo maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu stanju i uslovima na putu,uz obavezno posjedovanje zimske opreme. Na dionicma gdje su u toku sanacioni radovi privremena saobraćajna signalizacija reguliše saobraćaj čije je poštovanje obavezno. Saobraćaj se u FBiH odvija po suvom i mjestimično mokrom kolovozu. Magla i niska oblačnost se zadržala na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, kao i u višim predjelima. Povećana je opasnost od odrona zemlje ili kamenja na kolovoz, pa vozače pozivamo na pojačan oprez. Izdvajamo magistralne puteve: Konjic-Mostar-Doljani, Gornji Vakuf-Prozor-Jablanica, Novi Travnik-Nević Polje-Kaonik, kao i regionalni put Posušje-Blidinje.