Čelnici Biciklističkog saveza Srbije posetili su Priboj, grad koji je zainteresovan za domaćinstvo etape na našoj najprestižnijoj trci Kroz Srbiju koja će se voziti narednog juna.

Priboj je jednom do sada bio domaćin etape na Trci Kroz Srbiju, i to 2016. godine. Bila je to jedna od najlepših i najatraktivnijih etapa, koja je bila besprekorno organizovana.Predsednik Opštine Priboj Lazar Rvović, pokazao je sa svojim saradnicima interesovanje da upravo Priboj i naredine godine dočeka karavan od 300 takmičara i pratećeg osoblja u gradu na Limu.

Branko Banović, predsednik Biciklističkog saveza Srbije u razgovoru sa predsednikom Opštine Priboj Lazarom Rvovićem istakao je obostrano zadovoljstvo zbog moguće ponovne saradnje. Priboj bi trebalo da bude domaćin svečane ceremonije otvaranja trke, gde će biti predstavljene sve ekipe iz celog sveta. Nakon toga, u Priboju bi trebalo da se vozi prva etapa na 59. trci Kroz Srbiju, ali i da bude održan start druge etape.

Vuk Luković, šef kabineta predsednika Opštine Priboj zahvalio je predstavnicima Biciklističkog saveza Srbije na poseti njihovoj Opštini i istakao da će ovo biti lepa prilika da Priboj i ove godine na pravi način predstavi turističke potencijale, znamenitosti, promoviše sport i sam biciklizam, ali i da svi građani uživaju u vrhunskom takmičenju.

U Priboj bi početkom juna naredne godine trebalo da doputuje karavan sa oko 300 ljudi, u kojem bi bilo više od 150 biciklista iz 25 svetskih zemalja.

Naredna, 59. trka Kroz Srbiju voziće se od 5. do 9. juna 2019. Predsednik Biciklističkog saveza Srbije Branko Banović i generalni sekretar Saša Gajičić, već pripremaju stazu za našu najznačajniju trku.

Zainteresovanost gradova za domaćinstvo etapa je zaista velika, kao i interesovanje ekipa iz celog sveta.

U okviru promotivnih aktivnosti, u naredim mesecima u Priboju će biti organizovane i škole biciklizma za predškolce i osnovce, a najboljim polaznicima biće uručene prigodne nagrade i bicikle.

Čelni ljudi našeg Biciklističkog saveza objaviće kompletnu stazu i gradove domaćine etapa na sajmu sporta u Beograd koji će biti održan od 23. do 25. novembra, i na kojem će biti održana prezentacija 59. međunarodne trke Kroz Srbiju.

join.booking.com Booking.com