Bliži se humanitarno veče, najavljeno za 23. decembar, na kojem će biti prikupljan novac za nabavku uređaja za robotski asistiranu rehabilitaciju, za djecu koja imaju poteškoća s kretanjem. Među njima je i Vuk Stanić iz Doboja. Sedmogodišnji dječak, koji ni dana nije pokleknuo pred bolešću.

Nema dana da ne dođe u školu, a izostane samo kada ima kontrole ili terapije. Iako to ne izgleda nimalo lako, Vuk ne odustaje ni jednog časa i njegova upornost i hrabro srce gotovo da nemaju granica. Boluje od cerebralne paralize, a do sada se liječio u Beogradu, Rusiji i u Americi.

– Vuk je dosad imao pet operativnih zahvata. Zahvaljujući svemu tome on je sad u takvom stanju kakvo jeste, a napretka ima. Istina, ima još i dodatnih komplikacija, ali rješavamo sve i borimo se – kaže Vukova majka Milena Stanić.

Vuk je prošao brojne terapije, a kandidat je i za fotorobotsku terapiju. To bi pomoglo jačanju mišića, ali su troškovi, kaže majka Milena, previsoki za naše uslove.

– To bi koštalo za neka tri mjeseca oko 35.000 KM, što je za naše uslove jako puno, ali nažalost ima puno djece kojima je neophodna takva vrsta pomoći – nastavlja ona.

Velike nade polažu se u humanitarnu akciju. Majka Milena uvjerava da pomoć neće izostati ni ovaj put baš kao i kada je Vuku bilo najpotrebnije. Zahvaljujući dobrim ljudima i njihovoj pomoći mali Vuk započeo je svoje dugotrajno liječenje, pa danas u kući može i samostalno da hoda.

– Volio bih da mi pomognu da se nabavi taj aparat i da ja i moji drugari što više napredujemo – priča Vuk Stanić.

Da bi pomogli Vuku, ali i ostalim mališanima koja imaju poremećaje u kretanju, 23. decembra biće organizovano donatorsko veče u okviru humanitarne akcije “S ljubavlju hrabrim srcima”. Prikupljaju se sredstva za nabavku uređaja za robotski asistiranu rehabilitaciju, a svi koji žele da pomognu mogu da pozovu humanitarni broj 1411 do 7. januara naredne godine.

join.booking.com Booking.com