Obavještavamo građane da će se do 30. maja 2019. godine, na putnim komunikacijama koje su u operativnoj nadležnosti Policijske uprave Istočno Sarajevo, vršiti kontrola brzine kretanja vozila putem savremenog radarskog sistema.
Radarskim sistemom vršiće se kontrola brzine kretanja motornih vozila bez zaustavljanja u obje saobraćajne trake u svim dnevnim i noćnim uslovima.
Uređaj istovremeno registruje više vozila u prekršaju i omogućava kontrolu različitih ograničenja za različite kategorije vozila, te posjeduje memoriju na koju policijski službenik ne može uticati, čime se eliminiše mogućnost korupcije.
U toku prva tri mjeseca tekuće godine, na području Policijske uprave Istočno Sarajevo evidentirano je 59 saobraćajnih nezgoda u kojima je uzrok bila neprilagođena brzina, što predstavlja 32 % od ukupnog broja saobraćajnih nezgoda.
Policijska uprava Istočno Sarajevo apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajna pravila i propise kako bi svoju bezbjednost i bezbjednost drugih građana podigli na što veći nivo.

join.booking.com Booking.com