Policijski službenici Policijske stanice Čajniče su 07.11.2018.godine u 00,45 časova, prilikom obilaska putne komunikacije Čajniče-Metaljka u mjestu Vlaota, opština Čajniče, pronašli putnička vozila „Passat 6“ i „Audi A6“ te zatekli lica V.O., V.D., P.M. i S.N. za koja se sumnja da su izvršila krivično djelo „Krijumčarenje lica“.

Naime, prilikom pronalaska gore pomenutih vozila pored istih je pronađeno i osam lica, od kojih je utvrđeno da su četiri lica migranti iz Iraka i Alžira koji su ilegalno prešli državnu granicu, a koja su prilikom dolaska policijskih službenika u mjesto Vlaota, krenula u bjekstvo u šumu, a preostala četiri lica u oba pomenuta vozila, sa kojim su se povećanom brzinom udaljili u pravcu graničnog prelaza Metaljka.

O događaju je obavješten dežurni tužilac Tužilaštva BiH, koji je saglasio da se preduzmu sve mjere i radnje na utvrđivanju činjenica i prikupljanju dokaza za krivično djelo „Krijumčarenje lica“, te da se oduzmu predmeti koji će biti predmet vještačenja.

Pronađeni ilegalni migranati isti dan predati su na dalje postupanje pripadnicima Granične policije BiH-terenska jedinica Hum u Foči, na dalji rad i postupanje sa istima, dok će po kompletiranju predmeta protiv lica V.O., V.D., P.M. i S.N. biti podnesen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Krijumčarenje lica“.

join.booking.com Booking.com