Za sutra meteorolozi najavljuju pretežno oblačno vrijeme s kišom i pljuskovima. U Hercegovini vjetar slab, južnog i jugozapadnog smjera. U Bosni ujutro slab jugo koji će sredinom dana promijeniti smjer ka sjeverozapadu. Od večernjih sati u Bosni ponovo slab jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8°C. Najviša dnevna temperatura između 10 i 15°C.

Slično vrijeme očekuje nas i u srijedu. Od ranih jutarnjih sati kiša i pljuskovi. Padavine neće biti obilne. Od poslijepodnevnih sati smanjenje oblačnosti. Vjetar slab do umjerene jačine, zapadnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka između 3 i 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 9 i 13°C. Za četvrtak iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda najavljuju više oblačnosti u Hercegovini, na zapadu i jugozapadu Bosne. U ostalim područjima mala naoblaka. Novo jače naoblačenje s juga u drugoj polovini dana, koje će od poslijepodnevnih sati prema kraju dana uvjetovati kišu. Jače padavine u Hercegovini i jugozapadnim područjima Bosne. Slab jugo prijepodne. U drugoj polovini dana jugo umjerene jačine. Jutarnja temperatura zraka između 1 i 4°C, na jugu do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17°C.

U petak će u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežno oblačno vrijeme. Jača kiša se prognozira u Hercegovini. U Bosni slabija kiša, uglavnom prijepodne. Vjetar umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka između 4 i 8°C. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 11 i 17°C.