Sutra oblačno vrijeme u Bosni većinom snijeg ili susnježica

Sutra u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. U Bosni većinom snijeg ili susnježica. U Hercegovini kiša. Padavine nisu obilne. Vjetar slab, u Bosni sjevernog smjera. U Hercegovini vjetar veći dio dana jugoistočnog smjera. Krajem dana u Hercegovini vjetar mijenja smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 0°C, na jugu od 4 do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 0 i 4°C, na jugu zemlje od 8 do 12°C.

Biometeorološka prognoza
Biometeorološka prognoza je nepovoljna. Loše vrijeme, padavine i niske temperature, osobito u unutrašnjosti, uzrokovaće jačanje tegoba kod hroničnih bolesnika i meteoropata. Neophodno je posvetiti pažnju odijevanju i zaštiti od hladnoće.

Stanje na putevima
bog izlijevanja rijeke Save, u mjestu Gašnica (M-14.1 Gradiška-Kozarska Dubica) saobraćaj je potpuno obustavljen za putnička vozila u dužini 300 m, dok , ovom dionicom mogu saobraćati teretna vozila i autobusi i to usporeno.

Na magistralnom putu M-14 Kozarska Dubica-Kostajnica, u mjestu Vrioci, zbog izlijevanja rijeke Une, u dužini od 100 m obe kolovozne trake su pod vodom i saobraćaj se odvija otežano.

Na dionici mag. puta M-14 Prijedor -Novi Grad u mjestu Dragotinja, došlo je do oštećenja lijeve saobraćajne trake iz pravca Prijedora. Mjesto je propisno obilježeno dodatnom signalizacijom.

Na dionici regionalnog puta R-458 Lopare (Mačkovac)-Čelić, zbog pojave klizišta u rejonu Čelića, saobraćaj se odvija naizmjeničnim propuštanjem vozila, jednom saobraćajnom trakom.

Na regionalnom putu R-475a Karan – Novi Grad, u mjestu Rakovac, saobraćaj je, zbog aktiviranog klizišta, potpuno obustavljen.

Zbog izlijevanja rijeke Sane obustavljen je saobraćaj na putnim pravcima Blagaj-Japra-Volar u mjestu Vitasovci i Blagaj-Radomirovac te Urije-Šuća, u Ulici M.Selimovića i Tukovi-Volar.

Na većini ostalih puteva u RS saobraćaj se odvija po mokrim i klizavim kolovozima, bez zastoja.U višim predjelima na zapadu (područje Kneževa i Mrkonjić Grada) na kolovozu mjestimično ima snijega.Učestali su odroni zemlje ili kamenja na kolovoz na svim dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina. Izdvajamo putne pravce Karanovac – Kneževo – Ugar, Karanovac – Crna Rijeka – Mrkonjić Grad, Sarajevo – Foča, Foča -Šćepan Polje, Foča-Gacko, Zvornik – Konjević Polje, Karakaj – Caparde, Višegrad – Ustiprača -Rogatica i Višegrad – Brodar – Rudo. Na svim putnim pravcima savjetujemo opreznu vožnju uz obavezno posjedovanje zimske opreme. Na putevima gdje su u toku radovi postavljena je privremena saobraćajana signalizacija čije je poštovanje obavezno