Sutra u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno. Slab snijeg ili susnježica se očekuje uglavnom u Krajini i sjevernim područjima, rijeđe u zapadnim i centralnim dijelovima Bosne. U Hercegovini rijetko može pasti slaba kratkotrajna kiša. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -3 i 1°C, na jugu zemlje od 3 do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 0 i 5°C, na jugu zemlje od 8 do 12°C.
Nakon prohladnog jutra, temperatura će tokom dana djelimično porasti i opšta slika će se popraviti u većem dijelu zemlje. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata neće biti suviše izražene. Prilikom boravka na otvorenom poželjno je biti oprezniji, ne pretjerivati sa aktivnostima i posvetiti pažnju odijevanju.
Zbog sanacionih radova na dionici reg. puta 414 Karanovac-Mitrovići do 12.02.2017. saobraćaj će se odvijati jednom saobraćajnom trakom,naizmjenično.

Na magistralnom putu M14.1 Gradiška – Kozarska Dubica u mjestu Gašnica došlo je do oštećenja kolovoza zbog čega se saobraćaj se odvija otežano.

Prohodnost putnih pravaca u RS je zadovoljavajuća. Vozi se po suvim ili mjestimično vlažnim kolovozima. Niske temperature u večernjim časovima pogoduju formiranju poledice na svim vlažnim lokalitetima. Na dionicma u usjecima i pored kamenih kosina, upozoravamo na učestale odrone kamenja i zemlje na kolovoz. Posebno izdvajamo putne pravce Karanovac-Kneževo-Ugar, Karanovac- Crna Rijeka-Mrkonjić Grad i Višegrad-Ustiprača. Na putnom pravcu Brod na Drini-GP Hum, pored odrona, skrećemo pažnju i na česta obrušavanja sniježnih lavina na kolovoz. Vozačima savjetujemo maksimalno opreznu vožnju prilagođenu stanju i uslovima na putu i podsjećamo da je do 14. aprila, zakonski obavezna upotreba zimske opreme Na dionicma gdje su u toku sanacioni radovi postavljena je privremena saobraćajna signalizacija čije je poštovanje obavezno. Zbog niskih temperatura u planinskim predjelima, vozače upozoravamo na moguću poledicu. Ugaženog snijega mjestimično ima na putevima Glamoč-Mlinište i Bosanska Krupa-Bosanski Petrovac. I na ostalim putevima u F BiH učestali su odroni zemlje i kamenja na kolovoz, a izdvajamo magistralne puteve: M-16 Jajce-Crna Rijeka, M-17 Konjic-Mostar-Doljani, M-16.2 Gornji Vakuf-Prozor-Jablanica, Novi Travnik-Nević Polje-Kaonik i M-18 Sarajevo-Foča, kao i regionalni put R-413 Travnik-Ugar. Na ostalim putevima saobraća se po suvom ili vlažnom kolovozu, uz umjeren intenzitet vozila.