Sutra se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno sunčano vrijeme uz mjestimično malu oblačnost. Vjetar slab promijenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između -4 i 1, na jugu zemlje od 3 do 6, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 7 i 12, na jugu zemlje od 13 do 16 stupnjeva.

Slično kao i proteklog dana, uz povoljne biometeorološke prilike većina populacije će se osjećati bolje. Više sunca, uz svježije jutro i veče, povoljno će djelovati na osjetljive osobe, stoga bi se i tegobe vezane uz njihove bolesti trebale umanjiti. Preporučljivo je topliji dio dana provesti na otvorenom.

Prohodnost svih važnijih puteva u RS je zadovoljavajuća, a uslovi za vožnju relativno povoljni.Vozačima tokom noći skrećemo pažnju na moguću poledicu na dionicama u višim predjelima i smanjenu vidljivost, zbog magle, u kotlinama i uz riječne tokove.Na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina, skrećemo pažnju na učestale odrone zemlje i kamenja na kolovoz. Izdvajamo putne pravce: Karanovac – Kneževo – Ugar, Karanovac – Crna Rijeka – Mrkonjić Grad, Sarajevo – Foča, Foča – Šćepan Polje, Višegrad – Ustiprača – Rogatica i Višegrad – Brodar-Rudo. Na putevima na kojima se izvode sanacioni radovi privremena signalizacija reguliše saobraćaj čije je poštovanje obavezno. Vozače podsjećamo, da bez obzira na povoljne vremenske prilike, posjedovanje zimske opreme je zakonski obavezno do 15. aprila, tekuće godine.

Radi izvođenja terenskih inženjersko-geoloških radova na dionici reg. puta R-414 Karanovac-Mitrovići (na stacionažama: km 30+500, km 27+300, km 23+400, km 3+000 i km 2+900) do 20.02.2017. saobraćaj će se odvijati jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično, u periodu od 07:00 do 17:00.Kolovoz je pretežno suv, a frekvencija vozila umjerenog intenziteta na putevima u F BiH. Učestali su odroni zemlje ili kamenja na putevima koji vode preko planinskih prevoja, kao i na dionicama koje prolaze kroz usjeke. Izdvajamo putne pravce: Sarajevo-Foča, Jajce-Crna Crijeka, Bugojno-Novi Travnik, Gornji Vakuf-Prozor, Konjic-Mostar i Turbe-Kneževo. Na putevima u južnim krajevima, upozoravamo na povremene jake udare vjetra.