Sutra se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini prije podne i sa lokalno slabom kišom, koja će tokom dana i prestati. U zapadnim područjim Bosne moguće je i provijavanje slabog snijega. Vjetar slab do umjeren istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka od -4 do 1, na jugu zemlje od 3 do 6, a najviša dnevna temperatura zraka od 1 do 7, na jugu zemlje od 8 do 13 stupnjeva.

Slično kao u proteklom periodu, nakon prohladnog jutra temperature će porasti i biće nešto ugodnije. Manje poteškoće u vidu glavobolje, nervoze, neraspoloženja, kod osjetljivih osoba moguće su pretežno zbog povećane naoblake i mjestimično tmurnog vremena. Preporučljivo je posvetiti pažnju odijevanju, osobito tokom jutarnjih sati.

Pripremili smo za vas najbolje ponude za naše najpopularnije objekte
Booking.com

Nakon završenog uviđaja saobraćajne nezgode na magistralnom putu M-4 Zvornik-Tuzla u mjestu Đile,saobraćaj je potpuno normalizovan.

Putni pravci u Republici Srpskoj su prohodni. Vozi se po mjestimično mokrim i klizavim kolovozima. Vozačima skrećemo pažnju na moguću poledicu u višim planinskim predjelima.

Na dionicma u usjecima i pored kamenih kosina, upozoravamo na učestale odrone kamenja i zemlje na kolovoz. Posebno izdvajamo putne pravce Karanovac-Kneževo-Ugar, Karanovac- Crna Rijeka-Mrkonjić Grad i Višegrad-Ustiprača. Na putnom pravcu Brod na Drini-GP Hum, pored odrona, skrećemo pažnju i na moguća obrušavanja sniježnih lavina na kolovoz. Vozačima savjetujemo maksimalno opreznu vožnju prilagođenu stanju i uslovima na putu i podsjećamo da je do 15. aprila, zakonski obavezno posjedovanje zimske opreme. Na dionicma gdje su u toku sanacioni radovi postavljena je privremena saobraćajna signalizacija čije je poštovanje obavezno. Na većini puteva u FBiH danas se saobraća po vlažnom ili mokrom kolovozu, uz izuzetak puteva na jugu gdje je kolovoz pretežno suv. Zbog magle i niske oblačnosti vidljivost je i dalje smanjena na pojedinim dionicama u višim predjelima. Upozoravamo na učestale odrone zemlje i kamenja na kolovoz, a izdvajamo magistralne puteve: Konjic-Drežnica, Mostar-Gnojnice, Gornji Vakuf-Prozor-Jablanica, Novi Travnik-Nević Polje-Kaonik i Sarajevo-Foča, kao i regionalni put Travnik-Karanovac.