Sutra se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini prije podne i sa lokalno slabom kišom, koja će tokom dana i prestati. U zapadnim područjim Bosne moguće je i provijavanje slabog snijega. Vjetar slab do umjeren istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka od -4 do 1, na jugu zemlje od 3 do 6, a najviša dnevna temperatura zraka od 1 do 7, na jugu zemlje od 8 do 13 stupnjeva.

Slično kao u proteklom periodu, nakon prohladnog jutra temperature će porasti i biće nešto ugodnije. Manje poteškoće u vidu glavobolje, nervoze, neraspoloženja, kod osjetljivih osoba moguće su pretežno zbog povećane naoblake i mjestimično tmurnog vremena. Preporučljivo je posvetiti pažnju odijevanju, osobito tokom jutarnjih sati.

Nakon završenog uviđaja saobraćajne nezgode na magistralnom putu M-4 Zvornik-Tuzla u mjestu Đile,saobraćaj je potpuno normalizovan.

Putni pravci u Republici Srpskoj su prohodni. Vozi se po mjestimično mokrim i klizavim kolovozima. Vozačima skrećemo pažnju na moguću poledicu u višim planinskim predjelima.

Na dionicma u usjecima i pored kamenih kosina, upozoravamo na učestale odrone kamenja i zemlje na kolovoz. Posebno izdvajamo putne pravce Karanovac-Kneževo-Ugar, Karanovac- Crna Rijeka-Mrkonjić Grad i Višegrad-Ustiprača. Na putnom pravcu Brod na Drini-GP Hum, pored odrona, skrećemo pažnju i na moguća obrušavanja sniježnih lavina na kolovoz. Vozačima savjetujemo maksimalno opreznu vožnju prilagođenu stanju i uslovima na putu i podsjećamo da je do 15. aprila, zakonski obavezno posjedovanje zimske opreme. Na dionicma gdje su u toku sanacioni radovi postavljena je privremena saobraćajna signalizacija čije je poštovanje obavezno. Na većini puteva u FBiH danas se saobraća po vlažnom ili mokrom kolovozu, uz izuzetak puteva na jugu gdje je kolovoz pretežno suv. Zbog magle i niske oblačnosti vidljivost je i dalje smanjena na pojedinim dionicama u višim predjelima. Upozoravamo na učestale odrone zemlje i kamenja na kolovoz, a izdvajamo magistralne puteve: Konjic-Drežnica, Mostar-Gnojnice, Gornji Vakuf-Prozor-Jablanica, Novi Travnik-Nević Polje-Kaonik i Sarajevo-Foča, kao i regionalni put Travnik-Karanovac.