Sutra se u našoj zemlji očekuje sunčano vrijeme

Sutra se u našoj zemlji očekuje sunčano vrijeme. U večernjim satima na jugozapadu Bosne porast naoblake može usloviti slabu kišu.

Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnje temperature od 2 do 8, na jugu od 7 do 12, a dnevne od 17 do 23 °C.

Nedjelja 17.03.2019. godine
Duži sunčani periodi
i porast temperatura zraka pozitivno će djelovati na većinu populacije. Tokom prijepodneva će biti svježije u odnosu na drugi dio dana, kada bi se pod uticajem južine i nešto izraženijeg osjeta sparine, kod osjetljivih osoba mogle pojačati tegobe u vidu glavobolje, umora, dekoncentracije. Moguće je i da slaba kiša mjestimično pokvari ugođaj.

IZVJEŠTAJ O STANJU NA PUTEVIMA 16.03.2019

REPUBLIKA SRPSKA

Nakon završenog policijskog uviđaja,normalizovan je saobraćaj na mag.putu Banja Luka-Prijedor u mjestu Ramići.

Povoljni vremenski uslovi pogoduju nesmetanom odvijanju saobraćaja na većini puteva u Republici Srpskoj. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina, skrećeno pažnju na moguće sitnije odrone kamenja i zemlje na kolovoz. Na svim putevima gdje se izvode radovi saobraćaj je regulisan dodatnom signalizacijom i njeno poštovanje je obavezno. Vozačima savjetujemo opreznu i sporiju vožnju, a napominjemo i da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 15. aprila.

FEDERACIJA BiH

Na mag. putu M-17 Nemila-Zenica (kroz tunel Vranduk), vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju. Zbog povremeno pojačane frekvencije vozila, bilježimo duža zadržavanja na mjestu izvođenja radova. Vozače molimo za strpljenje i razumjevanje.

Na magistralnom putu M-14.2 Šamac-Domaljevac, na mjestu izvođenja radova vozila saobraćaju usporeno, jednom trakom.

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno zbog radova na rekonstrukciji mosta, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 7 tona ukupne mase. Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je preko Travnika i Donjeg Vakufa.

GRANIČNI PRELAZI

Na GP u BiH zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog nestabilnosti mosta, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja, dok je, zbog radova u Hrvatskoj, obustavljen saobraćaj za sve kategorije vozila na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor.