Lider samoproglašene Donjecke Narodne Republike Aleksandar Zaharčenko poginuo je u petak u eksploziji u restoranu u centru Donjecka, potvrdio je poslanik Narodnog saveta DNR Vladislav Berdičevski.Zabrinuti smo kako će se pogibija Zaharčenka odraziti na minski proces, izjavio je predsednik Međunarodnog komiteta Saveta Federacije Konstantin Kosačov.
Iza ubistva Zaharčenka stoji Služba bezbednosti Ukrajine. Zaharčenko je imao mnogo planova za razvoj i integraciju DNR, izjavio je poslanik Državne dume Rusije Vodolacki.Lider DNR je poginuo u eksploziji u restoranu ‘Separ'“, rekao je Berdičevski novinarima.

Iz administracije lidera DNR je saopšteno da je Aleksandar Zaharčenko poginuo u terorističkom napadu.

„Nažalost, lider DNR Aleksandar Zaharčenko poginuo je u terorističkom napadu. Okolnosti se utvrđuju“, navedeno je u saopštenju.

Ranije je izvor u bezbednosnim strukturama DNR saopštio da je u eksploziji ranjen ministar za prihode i poreze Aleksandar Timofejev, koji je prevezen u bolnicu.

Teritoriju oko restorana opkolila je policija. Na licu mesta rade saradnici Ministarstva za vanredne situacije i policije.

Ranije je saopšteno da je u restoranu u centru Donjecka, udaljenom stotinak metara od rezidencije Zaharčenka, odjeknula eksplozija, da je jedan čovek poginuo, a da je troje ljudi ranjeno.

join.booking.com Booking.com