BEOGRAD – Jedno dete je poginulo, a tri osobe su povređene u saobraćajnoj nesreci, koja se dogodila oko 17.30 časova na autoputu Ljig – Preljina, javljaju beogradski mediji.

Kako navode, do nesreće je došlo kada je automobil sleteo sa kolovoza i prevrnuo se pored puta.

U automobilu se nalazilo dete, koje je preminulo po prijemu u čačansku bolnicu, uprkos broj reakciji hitnih službi, dodaju mediji.

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila u četvrtak oko 17.30 časova na auto putu Ljig-Preljina, poginuo je dvanaestogodišnji dečak, dok su negovi roditelji i stariji brat zadobili višestruke povrede i lekari u čačanskoj bolnici bore se za njihove živote, navode Novosti.

Nezgoda se dogodila kada je auto u kome je bila četvoročlana porodica, pod još nerazjašnjenim okolnostima, sleteo sa kolovoza i prevrnuo se pri velikoj brzini.

Po rečima dr Biljane Kočović sa urgentnog centra, Hitna pomoć je sve povređene dovezla u čačansku bolnicu.

“Dete starosti oko 12 godina je, nažalost, podleglo povredama. Doveženo je bez svesti i bez ikakvih vitalnih parametara. Pokušana je reanimacija, ali ništa nije vredelo. Ostali povređeni imaju politraume, odnosno više teških povreda grudnog koša, glave, stomaka… U toku je dijagnostika, i lekari daju sve od sebe da im spasu živote. I roditelji i njihov stariji sin, starosti do 17 godina, nalaze se na intenzivnoj nezi. Ne bih mogla da govorim ni o kakvim prognozama, jer se radi o veoma ozbiljnim povredama “, rekla je dr Kočović.

Policija nije još izdala nikakvo saopštenje o ovoj nesreći, pa nisu poznati detalji saobraćajke, niti uzroci.