Sutra u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne umjereno oblačno. U većem dijelu Bosne sunčano vrijeme uz malu do umjerenu obačnost. Poslije podne povećanje oblačnosti u centralnim i istočnim područjima. Jače naoblačenje sa zapada očekuje se krajem dana i tokom noći. U večernjim satima, sa petka na subotu očekuju se i padavine. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera, krajem dana u skretanju na sjever. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između -3 i 3, na jugu zemlje od 3 do 7, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 8 i 14, na jugu do 17 stupnjeva.

Biometeorološke prilike će se pogoršavati. Prije podne će biti ugodnije, a u drugom dijelu dana moguće su meteoropatske reakcije u vidu reumatskih bolova, promjene raspoloženja, glavobolje. Negativni uticaj promjene postepeno će se širiti sa jugozapada prema istoku zemlje i kulminiraće sa dolaskom noći.

Saobraćaj se u RS odvija bez dužih zastoja i posebnih ograničenja, po suvim i mjestimično vlažnim kolovozima. Vozačima u večernjim i jutarnjim časovima, skrećemo pažnju na moguću poledicu. Na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina, upozoravamo na učestale odrone zemlje i kamenja na kolovoz. Izdvajamo putne pravce: Karanovac – Kneževo – Ugar, Karanovac – Crna Rijeka – Mrkonjić Grad, Sarajevo – Foča, Foča – Šćepan Polje, Višegrad – Ustiprača – Rogatica i Višegrad – Brodar-Rudo. Na putevima na kojima se izvode sanacioni radovi privremena signalizacija reguliše saobraćaj čije je poštovanje obavezno. Vozače podsjećamo, da bez obzira na povoljne vremenske prilike, posjedovanje zimske opreme je zakonski obavezno do 15. aprila, tekuće godine.

Saobraćaj se u F BiH odvija po suvom i mjestimično vlažnom kolovozu. Povećana je opasnost od odrona zemlje ili kamenja na kolovoz, pa vozače pozivamo na pojačan oprez. Izdvajamo putne pravce: Jajce-Crna Rijeka, Bugojno-Novi Travnik, Gornji Vakuf-Prozor, Konjic-Mostar i Turbe-Ugar.

Apelujemo na maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu i molimo vozače da na put ne kreću bez zimske opreme, koja je zakonski obavezna za sve kategorije vozila.