Ukrajinska vojska prebacila je više od 60 tenkova i borbenih vozila pešadije u Donbas, javlja Tas s pozivajući se na lokalne proruske medije.

Navodi se da je portparol Ministarstva odbrane Donjecke Narodne republike (DNR) Danil Bezsonov rekao da su ukrajinske snage počele da pojačavaju snage u Donbasu, gde premeštaju tenkove i avijaciju na liniji demarkacije sa DNR.

“Tokom protekla dva dana, tenkovi i mehanizovani bataljoni 93. mehanizovane brigade istovareni su na železničkoj stanici Konstantinovka, jačajući snage za više od 60 tenkova i brobenih vozila pešadije”, navodi Donjecka novinska agencija.

Obaveštajne službe DNR prijavile su da je četiri aviona Su-25 poslato z Melitopolja na aerodrom u Berđansku. Bezsonov je rekao da ovi avioni mogu da se koriste za operacije vatrene podrške tokom masivnog vazdušnog udara. Od početka sukoba u Donbasu u aprilu 2014. godine bilo je proglašeno više od 20 prekida vatre, a poslednji je stupio na snagu 29. avgusta ove godine. Do sada, međutim, nije postignuto dugotrajno primirje.

join.booking.com Booking.com