„Prema najavi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, od 12. do 15.maja moguće su obilne kišne padavine (od 20 do 40 litara po kvadratnom metru, lokalno i više), posebno na području zapadne i jugozapadne Srbije, koje mogu izazvati bujice, poplave i izlivanje vodotokova, kao i štete na putnoj i komunalnoj infrastrukturi“, navedeno je u informaciji Gradskog štaba za vanredne situacije u Užicu.

Dalje se „apeluje na građane koji su već imali probleme, prouzrokovane velikom količinom padavina i štetu na poslovnim i stambenim objektima, kao i na poljoprivrednim površinama, da preduzmu neophodne mere zaštite imovine čišćenjem i prokopavanjem odvoda i ostalim aktivnostima koje mogu doprineti eliminisanju ili ublažavanju potencijalne štete“.

„U skladu sa zakonskom regulativom preduzimaju se preventivne mere i prati se situacija na terenu. Operativni štab je zasedao i analizirao trenutno stanje i mogućnosti za preduzimanje mera odbrane od eventualnih poplava. Iz sata u sat pratiće se situacija i javnost će se blagovremeno obaveštavati o preduzetim aktivnostima“, saopštio je Gradski štab za vanredne situacije.

join.booking.com Booking.com