Naš dragi scenarista i reditelj Savo Škobić (1947) preminuo je sinoć posle duge i teške bolesti.

Sahranaa će se održati 27. aprila 2019. u 13h na gradskom groblju Kosovo Polje. Ispraćaj pokojnika ispred stana na Garči 59/2 od 12:30h.

“Vreme” će Dejana zauvek pamtiti kao jednog od najvoljenijih ljudi, ali i vrhunskog profesionalca svetskog ranga.

Svoju umjetničku i stvaralačku stazu započeo je u Novom Travniku, kao golobradi 16-togodišnjak, napisavši scenario za svoj prvi komad, koga je i režirao.
Nakon pune afirmacije u Novom Travniku, devedesetih godina prošloga vijeka ratni vihor ga pomjera i dovodi u Višegrad, gdje od 1997. do 2012. godine radi kao animator kulture u Domu kulture, ali i pokreće Dramski studio.

ŽIVOTNA PRICA Savo Škobić Višegrad

Publiée par Visegrad24.info sur Vendredi 26 avril 2019

Sa višegradskim glumištem, u šta pored Dramskog studija Doma kulture mislim i na dramsku sekciju Srednje škole „Ivo Andrić“, Dramsku radionicu „Talija“ Savjeta mladih i Dramski studio „Urban koncept“, igrao sam 50 predstava od čega su bila 22 moja dramska teksta.

U njima su igrala 162 glumca, ne računajući statiste, koji su na scenu donijeli 469 raznih uloga, o čemu imam urednu evidenciju, podsjeća Savo Škobić, dodajući da je u Novom Travniku prije rata režirao 25 predstava, od čega je za šest napisao i tekst.

Pronađite savršen smještaj za svoje putovanje! Booking.com