VIŠEGRAD- WIKIMEDIJIN uređivacki maraton u srednjoj školi

Vikimedijina zajednica Republike Srpske u saradnji sa JU SŠC „Ivo Andrić” Višegrad organizovala je uređivački maraton pod nazivom Upoznaj Srpsku. Riječ je o projektnoj aktivnosti koja se sprovodi u okviru istoimenog projekta – Upoznaj Srpsku 2018 i Vikimedijinog obrazovnog programa u Republici Srpskoj. Osnovni ciljevi maratona su proširivanje i obogaćivanje Vikipedije sadržajima vezanim za Republiku Srpsku, kao i promocija Republike Srpske na internetu. Maraton je realizovan danas u prostorijama JU SŠC „Ivo Andrić” Višegrad.

Uporedo sa realizacijom maratona u Republici Srpskoj, međunarodni partneri – Vikimedija Levant i Vikimedijina korisnička grupa Grčka će organizovati uređivačke radionice posvećene Republici Srpskoj u svojim zemljama. Tom prilikom će se kreirati sadržaji vezani za Republiku Srpsku na Vikipediji na grčkom i na arapskom jeziku. Prva radionica će biti održana na Hašemit Univerzitetu (The Hashemite University), u gradu Zarka (Zarqa) – Jordan.

Projekat Upoznaj Srpsku 2018 se realizuje u organizaciji Vikimedijine zajednice Republike Srpske, a pod pokroviteljstvom Zadužbine Vikimedija (Wikimedia Foundation).