Vojkan Krstić, građevinac i veliki humanitarac poznat javnosti po svojim dobrim delima, odlučio je da još jednoj porodici obezbedi krov nad glavom. Zbog svog nesebičnog davanja poznat je i u regionu, a sada planira da zbrine još jednu porodicu u beogradskom naselju Čukarička padina.Vest da je u divljem naselju na Čukaričkoj padini usled požara dom izgubila jedna porodica, stigla je i do Vojkana. Kao veliki dobročinitelj i humanitarac koji nikada ne spava, Vojkan za “Blic” kaže da planira da već sledeće nedelje poseti ovu porodicu.

– Ne mogu da ne pomognem u takvoj situaciji, kada neko nema. Ta porodica ima i bebu, tako da sam planirao da već u ponedeljak odem sa ljudima da vidimo šta može da se uradi – kaže Vojkan.

Njegov plan je da se na tom mestu izgradi montažni objekat, za koji će on pokloniti materijal i dovesti ljude potrebne za taj poduhvat.- Ja ne mogu da imam višak, a da ga ne podelim sa drugima. Ne mogu da se vozim u pet automobila, a da neko u 21. veku nema hlab da jede. Ljudi iz tog naselja imaju poverenja u mene, oslovljavaju me sa “kume” i svaki moj savet poslušaju. Čak i kada nadležni ne mogu, ja sa njima uz dogovor uvek izađem na kraj – objašnjava ovaj građevinac velikog srca.Inače, Vojkan Krstić (34) je uspešan vlasnik jedne građevinarske firme, a sve što zaradi preko očekivanog, daje drugima. Mnogim porodicama je pomogao obezbedivši im krov nad glavom, hranu i druge potrepštine za život, a neretko zaposlivši jednog člana porodice kod sebe u firmi. Takođe on vodi računa i o životinjama, te je tako prošle godine kupovao kućice za beogradske lutalice. Radim i po 20 sati dnevno, malo spavam, ali zarađujem dosta. Volim svoju zemlju i svoj narod mnogo i zato pomažem koliko god mogu. Ipak ljudima ne pomažem novčano, već im kupujem ono što im je najpotrebnije, zapošljavam ih i popravljam njihove domove, izbegavam da im dajem novac – ističe on.