Zaboravite na vodu s limunom, ovo je novi hit napitak BEZ KALORIJA

To da moramo da pijemo najmanje dva litra vode na dan nije ništa novo. Ako vam je sama voda previše dosadna, imamo alternativu. Osim što je preukusna, kombinacija jabuke i cimeta fantastično reguliše metabolizam i efikasno smanjuje težinu eliminišući višak zadržane tečnosti iz organizma.

Zaboravite na vodu s limunom u čije blagotvorne sposobnosti se žene već godinama kunu. Voda sa jabukom i cimetom je hit napitak za mršavljenje ovog proljeća i ima dvije prednosti: djeluje tako da smanjuje upalne procese u tijelu i podstiče razmjenu materija. To znači da ova mješavina pomaže tijelu da se riješi otrovnih materija, ali i da pri tome mršavi. Razlog za to je mješavina vitamina, minerala, prirodnih materija i antioksidanasa iz jabuka i cimeta, piše Blic Žena.

Kako napraviti hit napitak za mršavljenje

Sastojci: 1 litra vode (obične ili mineralne), 1 prutić cejlonskog cimeta, 1 zelena jabuka, 1 limun

Priprema: Ugrijte vodu u loncu (ali ne da provri). Potom je prelijte u bokal i dodajte cimet i sitno iseckanu jabuku. Ostavite da se malo ohladi, poklopite i stavi u frižider. Nakon otprilike dva sata izvadite napitak iz frižidera, dodajte sok ischeđenog limuna i uživajte!

Najbolje je popiti jednu čašu ovog napitka ujutru na prazan želudac – kako bi materije optimalno dhelovale. Preostali napitak pijte povremeno tokom dana.