Službenici Jedinice granične policije Trebinje, u saradnji s pripadnicima Policijske stanice Trebinje Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, otkrili su pet stranih državljana bez ličnih dokumenata 16.2.2017. godine. Ilegalni migranti kontrolirani su u graničnom pojasu na području Trebinja. U skladu sa Zakonom o strancima BiH, bit će predati Službi za poslove sa strancima BiH na daljnje postupanje.

Oduzeti flasteri „Durogesic“

Službenici Jedinice granične policije Zvornik 16.2.2017. godine oduzeli su 88 flastera „Durogesic“ bez potrebne dokumentacije na Međunarodnom graničnom prijelazu Šepak. Otkriveni su graničnom kontrolom Golfa, bh. registarskih oznaka, prilikom ulaska u BiH. Vozilom je upravljao V.A. (1982.), državljanin BiH, koji je lišen slobode. Budući da pomenuti flasteri sadrže fentanil koji je na listi zabranjenih supstanci, o događaju su obaviješteni Tužilaštvo BiH i Sud BiH. U toku je daljnji rad na ovom slučaju.


Lišeni slobode prema potragama

Službenici Jedinice granične policije Orašje 16.2.2017. godine lišili su slobode A.Ć. (1983.) nakon što je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Živinicama zbog krivičnog djela „krađa“. Bh. državljanin kontroliran je prilikom ulaska u BiH na MGP Orašje i bit će predat Sudskoj policiji Odžak.
Dan ranije, 15.2.2017. na MGP Gradiška pri izlasku iz BiH lišen je slobode M.P. (1946.), državljanin Australije. Graničnim provjerama utvrđeno je da ga potražuje Osnovni sud u Novom Gradu zbog krivičnog djela „neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“. M.P. predat je službenicima Sudske policije Banja Luka.